Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

‘A Mindful Break’ in Museum van de Geest | Haarlem

A Mindful Break bij Epos van de Geest 
5 sessies bij solo-tentoonstelling 'Epos van de Geest' van Laurence Aëgerter.

Kijk met een open blik naar de ander, begrijp beter hoe het hoofd soms ‘aan’ blijft staan en hoe gemakkelijk we een vooroordeel kunnen hebben. Zo kan deze mindfulness sessie nieuw perspectief bieden aan de(zelf-)stigmatisering. 

Na een succesvolle reeks bij de Masterpieces van Marlene Dumas, is de tijdelijke tentoonstelling 'Epos van de Geest' de tweede in rij van de serie Masterpieces van Museum van de Geest. Het is een solo-tentoonstelling van Laurence Aëgerter waarin zij kunst met mentale gezondheid verbindt. Documenten en objecten uit de historische collectie van het Museum van de Geest spelen een grote rol in het speciaal ontwikkelde wandkleed. Naast het wandkleed Epic of the Mind staan we stil bij andere werken van Aëgerter, zoals de fotoserie Photographic Treatment© in de Zorgzaal en fotopanelen Healing Plants for Hurt Landscapes in de historische, ommuurde voortuin. Je kunt de sessies los van elkaar volgen, of door het volgen van 5 aanvullende sessies een verdieping ervaren. Een prachtige tentoonstelling die uitnodigt op mindfulle wijze te bekijken! 
 
Wat ga je doen? 
Tijdens A Mindful Break neem je de tijd voor een kunstwerk aan de muur, maar net zo goed voor het kunstwerk tussen je oren. Na een korte kennismaking kijk je in stilte naar de kunst. Jolien Posthumus, Progammamanager Mentale Gezondheid bij het Museum van de Geest en Trauma & Neurodivers Informed Mindfulnesstrainer, begeleid je hierin op meditatieve wijze via een fluisterset. Na afloop kom je bijeen en kan je ervaringen uitwisselen. Verwonder, onderzoek en ontdek hoeveel meer je kunt ervaren als je even tot vertraging komt. 

Praktische informatie
Tijd: 10:00  - 11:00 uur, inloop vanaf 09:45 uur en aansluitend een kopje koffie/thee in Museumcafé Thuys
Aantal deelnemers: maximaal 12 
Kosten: € 17,50 losse sessie; reeks van 5 sessies € 70,- (ipv € 87,50)

*Je kunt je aanmelden voor 1 losse sessie, of boek direct een reeks van 5 sessies en ontvang 1 sessie gratis.  

Data A Mindful Break (woensdagen)
11 oktober 2023 
15 november 2023 
24 januari 2024 
3 april 2024 
22 mei 2024 

Kies je ticketsoort

 • Selecteer je tickets
  Van
  Voor
  Aantal
  Subtotaal
 • A mindful break : : € 17,50
  € 17,50
 • Totaalprijs